Miimo

               

Amadeus hälsar er varmt välkomna till Miimo Second Hand Trend!

Skylten!

Skylten som säljs torsdagen den 29 oktober!
Kom och hälsa på på tisdagar torsdagar  (12-18) och lördagar (10-14)!
/sanna

PHU!

      

Hårda tag på Miimo
Vilken tur att Lisa & Sanna hittade en träpall påväg från busshållplatsen så att de nyinkomna kläderna nådde hela vägen fram till Erikshjälpens lager!


Hoppas ni har en bra helg allihopa!
KRAM


Miimo Crew

det finns alltid något att göra!




Ännu en tisdagkväll avklarad, med härlig arbetsgemenskap och en massa
snygga kläder som kommer att finnas i butiken under veckan som följer. 
Resultatet blev strålande som vanligt!


En hälsning från Lisa

Kom till oss på tisdag! Ikväll har jag, Sofia och Sanna jobbat och fyllt på i butiken. Till priset av min mobil som jag självklart tappade när jag o Sanna skulle bära ett stycke säck m kläder från busshållplatsen till Miimo. Smart!

Tack för stödet alla kunder, vår försäljning ökar hela tiden ! :)

Och till er som inte har varit hos oss än, åk dit!



Skylten!

Bilder på skylten som säljs torsdagen den 23 oktober! Hjärtligt välkomna äro ni allihopa.









//Sanna

Ränderna går visst ur

SNYGG

För dryga 50-lappen är den din



Killar, vi ses väl på tisdag?








Rockigt på Miimo



- Trendig skinnjacka med riktigt snygg skärning: ute i butik på TORSDAG
- Påfyllning av massor av jeans i olika nyanser och slitningar

Välkommen till oss! Vi vet att ni vill...


Skylten

Veckans skylt som säljs torsdagen den 15 oktober !












Öppetider:

Tisdag 12 till 18
Torsdag 12 till 18
Lördag 10 till 14

6 anledningar att älska secondhand





Satt och spande runt på olika bloggar igår, kikade in på requepouruncon blogg och hittade dessa
"6 anledningar att älska secondhand".
 Läs och begrunda.
Från blogg: requiempouruncon

Det är ekonomiskt. Vad är bättre för en tunn plånbok än fina klänningar för under hundralappen? För samma summa pengar som man skulle kunna köpa ett par nyproducerade skor skulle man kunna köpa kanske 10 stycken begagnat.

Det är ekologiskt att låta kläder gå i kretslopp istället för att slita och slänga. Att producera nytt hela tiden sliter på miljön. Bara för att man själv thar tröttnat på ett plagg betyder det inte att ingen annan inte vill ha det. Därför är det ju hundra gånger bättre att lämna in det till en vintagebutik så att det får en ny ägare istället för soptunnan.

Man slipper se ut som alla andra i jeansleggings från Gina Tricot och top från H&M. Jag säger inte att det är fel att handla i sådana affärer men möjligheten till att skapa sig en mer personlig klädstil skulle jag säga är mycket större om man handlar andra hand jämfört med första hand för utbudet på nyproducerat är inte lika varierat.

Pengarna går ofta till välgörenhet. Det beror ju såklart på vilken butik man handlar i. I butiker som t.ex. Myrorna och Röda Korsets second hand så går överskottet till välgörenhetsarbete. Nya kläder och en god gärning - ännu en anledning till att shoppa utan att få dåligt samvete.

Det är så mycket roligare när man hittar något för det finns ju ofta hemskt mycket fula kläder så när man hittar guldkornen blir man så glad!

Det kan vara lite kul att tänka att det man köper har en historia bakom sig. Handlar man i små butiker med lite äldre ägare så kan man ibland få höra en liten historia om vem som ägt plagget innan. Och hur spännande är inte det? När jag köper sextiotalsklänningar så känns det nästan lite som att sitta i en tidsmaskin. Fint.



Kommer ni på fler anledningar?


I butiken



















Dags för höstrensning?

För många är det dags att fylla på med massor av höstnyheter i garderoben nu i oktober. Detta leder självklart till ett katastrofalt problem i vårt konsumtionssamhälle:

- VAR SKA ALLT FÅ PLATS?

Vi på Miimo har en lösning: Skänk era gamla kläder till oss!

Gör så här:
Öppna garderoben och påbörja rensningen. Det som inte har använts på ett tag, eller som helt enkelt inte passar längre, lägger du i en papperskasse eller i en svart sopsäck som du signerar med "Miimo". Ta sedan första bästa bil, buss eller cykel till Erikshjälpen (mån-fredag någon gång mellan 9-18) och dumpa kläderna på Erikshjälpens lager.

En smart lösning som både du, jag och Sudan blir glada över! :D


Skylten

Uppdateringen har varit lite seg från min (Sannas) sida, men här kommer i alla fall bilder på skylten som alltså säljs imorgon, torsdag. Öppet mellan 12.00 och 18.00 . Först till kvarn!

Välkommen hem



Perfekta små kaffekoppar, med guldöra - i butik nu!




RSS 2.0